Poliţiştii de frontieră au intensificat controalele la graniţă

Apropierea sărbătorilor de iarnă readuce în ţară mulţi dintre cetăţenii români aflaţi în străinătate, pentru a-şi petrece aceste zile împreună cu familia şi rudele, dar şi cetăţeni străini care doresc să-şi petreacă zilele de vacanţă în România. Ca în fiecare an, în luna decembrie, în punctele de trecere de la frontiera se prefigurează o creştere a traficului de persoane şi mijloace de transport, atât pe sensul de intrare, cât şi pe sensul de ieşire din ţară.

Poliţiştii de frontieră au intensificat controalele la graniţă pentru prevenirea ameninţărilor la adresa securităţii interne şi externe. Anul trecut, în preajma sărbătorilor de iarnă, la intrarea în ţară s-au format coloane pe mai mulţi kilometri, mai ales în vest, chiar dacă s-a lucrat la capacitate maximă. Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă.

Numărul polițiștilor de frontieră care acționează zilnic la nivelul întregii frontiere este de peste 3.000 polițiști de frontieră, urmând a fi suplimentat cu efective de rezervă şi intervenţie.

În luna decembrie 2015, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 4.145.000 de persoane. Cele mai aglomerate au fost punctele de trecere a frontierei din vestul ţării şi cele aeroportuare. Astfel, prin punctele de trecere de la frontiera comună româno-ungară au trecut graniţa, în luna decembrie a anului trecut, peste 1.840.000 persoane.

(Sebastian Dragomir)