Peste 2.200 de amenzi date de poliţiştii cărăşeni

Politia rutiera

Operaţiunea Blocada organizată timp de patru zile de poliţişti a adus rezultate remarcabile şi în Caraş-Severin. La acţiune au participat peste 800 de poliţişti de la rutieră, ordine publică, investigaţii criminale şi investigarea fraudelor. Au fost constatate 52 de infracţiuni şi au fost aplicate peste 2.200 de contravenţii, jumătate dintre ele fiind pentru încălcarea normelor rutiere. Au fost confiscate peste 1.100 de pachete de ţigări, marea majoritatea provenite din străinătate şi bunuri în valoare de 120 de mii de lei.
Au fost desfăşurate un total de 213 acţiuni, organizate punctual pentru depistarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care încalcă normele prin săvârşirea de contravenţii şi infracţiuni ce aduc atingere climatului de ordine şi linişte publică, patrimoniului public şi privat, regimului circulaţiei rutiere şi a celui pentru desfăşurarea activităţilor economice.
Poliţiştii au constatat 52 infracţiuni, din care: 4 de natură judiciară, 6 economico-financiară, 29 la regimul circulaţiei, 2 la regimul armelor, muniţiilor, explozivilor şi substanţelor periculoase şi 2 alte genuri de infracţiuni.
În această perioadă poliţiştii au aplicat 2.206 contravenţii, cele mai multe fiind pentru încălcarea normelor rutiere – 1.750. Pentru nerespectarea regimului legal de viteză au fost sancţionaţi 820 conducători auto, iar pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice 1 şofer. Totodată în cadrul acţiunilor pe linia circulaţiei rutiere au fost reţinute 38 permise de conducere şi retrase 19 certificate de înmatriculare.
La Legea nr.61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, poliţiştii au aplicat 119 amenzi. Pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite au fost aplicate 233 de sancţiuni contravenţionale.

(Sebastian Dragomir)

De același autor

Related Articles