Poliţiştii cărăşeni au desfăşurat o acţiune de control pentru păstrarea siguranţei publice în Bocşa

Polițiștii cărășeni au desfășurat ieri, 28 octombrie o acțiune preventiv-reactivă, cu efective mărite, în orașul Bocșa și comunele Berzovia, Dognecea, Vermeș, Măureni, Ramna, Doclin și Ocna de Fier, pentru creșterea gradului de siguranță publică, prevenirea și descurajarea oricăror fapte de natură contravențională și penală, precum și pentru verificarea respectării normelor rutiere de către participanții la trafic.

La acțiuni au participat 44 de polițiști de la serviciile de Ordine Publică, Rutier, Investigarea Criminalității Economice, Investigații Criminale, Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, Acțiuni Speciale, Poliția Orașului Bocșa și jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Caraș-Severin. Pe parcursul întregii zile, polițiștii au legitimat peste 230 de persoane, au efectuat verificări la 13 societăți comerciale și au oprit pentru control 188 de autovehicule.

De asemenea, 107 conducători auto au fost testați cu privire la consumul de băuturi alcoolice și 22 cu privire la consumul de substanțe psihoactive. Totodată, au fost efectuate verificări cu privire la persoanele care se află sub efectul unor măsuri preventive ori liberate din penitenciar, iar polițiștii au verificat și dacă deținătorii legali de arme respectă prevederile legale. În urma verificărilor au fost aplicate 107 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 40.000 de lei, dintre care 4 pentru încălcarea regulilor de conviețuire socială, 95 pentru încălcarea regulilor privind circulația pe drumurile publice, 2 pentru fumatul în spații comerciale publice închise, 5 pentru nerespectarea normelor privind utilizarea caselor de marcat fiscale și una pentru transport de material lemnos fără documente legale. Ca măsuri complementare, au fost reținute 8 permise de conducere, au fost retrase 4 certificate de înmatriculare, au fost ridicate un set de plăcuțe cu numere de înmatriculare și au fost confiscați 0,5 metri cubi de material lemnos și suma de 700 de lei.

În urma controalelor efectuate la societăți comerciale, polițiștii au aplicat 5 sancțiuni contravenționale pentru identificarea de diferențe în plus între raportul fiscal informativ și monetarul existent în casierie. În cadrul controalelor pe drumurile publice, ieri, la ora 16.10, polițiștii au oprit în trafic pe DN 58B, în Măureni, un autoturism condus de un bărbat de 26 de ani, care a fost testat cu aparatul din dotare, existând suspiciuni rezonabile cu privire la consumul de substanțe psihoactive.

Bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice, pentru determinarea prezenței substanțelor în organism, iar polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Ieri, în jurul orei 18.00, polițiștii au depistat în localitatea Dognecea, 3 bărbați din localitate care transportau, ascunși într-un autoturism tip dubă, 0,5 metri cubi de material lemnos pentru care nu dețineau documente legale.

Material lemnos a fost ridicat în vederea confiscării, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional.

Acţiunile poliţiştilor pentru siguranţa comunităţii continuă şi în perioada următoare.

Cele mai citite

Related Articles