Poliţiştii au talent. Subcomisarul Flavian Savescu în vernisaj la IPJ Caraş-Severin

Savescu 1

La sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin a avut loc un eveniment inedit, inclus în seria de acţiuni organizate pentru a sărbători Ziua Naţională a României. Din ciclul poliţiştii au talent, subcomisarul Flavian Savescu şi-a prezentat prima expoziţie personală de fotografie. Veţi spune, ce-i aşa de deosebit? Păi este, pentru că Savescu este ofiţer în cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice. Deci, vă daţi seama ce ochi format are atunci când face percheziţii. La vernisajul expoziţiei, el a mărturisit că se simte mult mai bine în spatele obiectivului, decât în vizorul lui.

Poliţiştul artist are lucrări acceptate în peste 300 de saloane, a obţinut premii importante şi este membru al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România. Expoziţia vernisată astăzi la sediul poliţiei cuprinde lucrări realizate la Poiana Mărului, la Lupac, la rezervaţia de zimbri de la Armeniş, pe Transalpina, cascada Bigăr, Cheile Turzii, viaductul Jitin sau la Borlovenii Noi.

Dincolo de fotografia artistică, Flavian Savescu a lucrat şi cu fotografii tehnice. Nu de alta, dar 5 ani a activat la Serviciul criminalistic, iar acolo contează mai puţin culoarea, însă un rol important îl are unghiul de abordare al fotografiei pentru ca aceasta să poată fi o probă elocventă. Revenind la expoziţia de astăzi, ea nu a fost lipsită de adrenalină. Subcomisarul de la SICE, explică:

Poliţistul artist are şi vise. Unul s-a îndeplinit după ce, în acest an, a vizitat China. Obiectivul viitor este să ajungă în Scoţia, bineînţeles pentru a o fotografia.

Savescu 2

(Sebastian Dragomir)

De același autor

Related Articles