[FOTO] Poliţiştii de pe Valea Cernei – bucătari pentru o zi…

Poiana de la Ştrandul 7 Izvoare de pe Valea Cernei s-a dovedit neîncăpătoare pentru numărul mare al concurenţilor, dar şi al… curioşilor prezenţi la tradiţionalul concurs „POLIŢISTUL BUCĂTAR”, ajuns în acest an la cea de-a X-a ediţie. Atmosfera a fost una cu adevărat de concurs culinar, iar în aer se simţeau aromele preparatelor de pe focurile care ardeau de zor la fiecare stand al concurenţilor. Au venit la această ediţie a concursului poliţişti din judeţele Vâlcea, Gorj, Timiş şi Caraş-Severin, aparţinând diferitelor structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.
Chiar dacă a plouat în cursul nopţii trecute, iar dimineaţa a mai trecut o rafală de ploaie peste Valea Cernei, pe durata concursului vremea a fost foarte frumoasă pentru o ieşire la iarbă verde, în aşteptarea bunătăţilor culinare care au fost degustate de un juriu format din specialişti în arta, iar apoi de către toţi cei care au dorit să ştie cum se comportă poliţiştii atunci când lasă uniformele pentru şorţul de bucătărie. Din nefericire pentru cei prezenţi, chiar dacă meniurile au fost destul de bogate, s-au dovedit insufieciente pentru mulţimea care dorea măcar să guste din preparatele pregătite. Toate aceste preparate au fost pregătite exclusiv în poiană, fiecare echipă aducând ingredientele pentru meniul pe care l-au ales pentru ediţia jubiliară a concursului. Toate cele 12 echipe participante au încercat să aducă în atenţie bucătăria românească, preparatele principale având ca ingredient principal carnea – fie de vită, porc, pasăre sau peşte, iar legumele s-au aflat şi ele la loc de cinste.
La manifestare a fost prezent şi Gheorghe Moldovan – preşedintele Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor (IPA) – Secţia Română: „Este o zi frumoasă şi sunt multe standuri interesante, semn că poliţiştii s-au pregătit pentru această manifestare. Anul acesta au venit mai multe echipe, iar acest gen de concursuri ale mulţi idoli între poliţişti şi sper că şi anul viitor vom veni la fel de mulţi! Eu cred că pentru poliţişti este un moment de linişte atunci când vin în bucătărie şi pot să facă mâncare… sau aici, când se întâlnesc, este un moment de linişte sufletească pentru ei şi un moment de a se întâlni cu colegii din alte locuri şi a schimba impresii împeună, de a lega prietenii şi, nu în ultimul rând, de a face schimb de produse culinare!”
(Paul Sever Smadu)

De același autor

Related Articles