[UPDATE] Poliţist local din Reşiţa, complice la luare de mită pentru atribuirea de ANL. Consilierul local implicat în dosar, rămâne în arest la domiciliu

Consilierul local din Reşiţa, Efrem Străin, acuzat de luare de mită pentru atribuirea unei locuinţe ANL, va fi cercetat în stare de arest la domiciliu.

UPDATE

Consilierul local din Reşiţa, Efrem Străin, acuzat de luare de mită pentru atribuirea unei locuinţe ANL, rămâne în arest la domiciliu. Curtea de Apel Timişoara a respins luni, 29 februarie, contestaţia procurorilor DNA care au cerut arestarea preventivă faţă de inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Decizia este definitivă. Reamintim că Efrem Străin a fost prins în timp ce primea 400 de euro pentru a interveni pe lângă funcţionari din cadrul primăriei Reşiţa, în vederea repartizării unei locuinţe ANL.

În temeiul art. 4251 alin. (7) pct. 1 lit. b) Cod procedură penală respinge, ca nefondată, contestaţia declarată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş – Severin împotriva Încheierii penale nr. 9 din data de 25.02.2016 pronunţată de Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Caraş – Severin, Secţia penală în dosarul nr. 1297/115/2016. Menţine încheierea contestată. În temeiul art. 275 alin. (3) Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Dispune plata sumei de 50 lei din fondurile MJ în contul Baroului Timiş, reprezentând onorariul parţial al avocatului din oficiu. Definitivă.

UPDATE

Consilierul local din Reşiţa, Efrem Străin, acuzat de luare de mită pentru atribuirea unei locuinţe ANL, va fi cercetat în stare de arest la domiciliu. Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin a formulat propunere de arestare preventivă faţă de inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, propunere care a fost respinsă de Tribunalul Caraş-Severin, dispunându-se măsura preventivă a arestului la domiciliu.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin a declarat contestaţie.

***

Ancheta continuă în cazul consilierului local din Reşiţa, Efrem Străin, acuzat de luare de mită pentru atribuirea unei locuinţe ANL.  Alături de acesta este cercetat pentru complicitate la trafic de influenţă şi un poliţist local, Călin Odobaşa.

În completarea comunicatului de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin din 24.02.2016, în dosarul nr. 41/P/2016, precizăm că, în cursul zilei de ieri, s-a pus în mişcare acţiunea penală faţă de inc. O.C., având calitatea de poliţist local în cadrul Poliţiei Locale Reşiţa, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă şi la cumpărare de influenţă prev. de art. 48 raportat la art. 291 Cp şi art. 292 Cp., constând în aceea că inc. O.C. a ajutat în perioada ianuarie-februarie 2016 pe inc. S.E., având calitatea de consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Reşiţa şi vicepreşedinte P.S.D, prin intermedierea întâlnirii dintre inc. S.E. şi L.G., având cunoştinţă de faptul că în cauză s-au dat sume de bani şi urmează să remită încă o sumă de bani în legătură cu repartizarea locuinţei ANL numitului L.G.

Vă reamintim că alesul local a fost prins în timp ce primea 400 de euro pentru a interveni pe lângă funcţionari din cadrul primăriei Reşiţa. Efrem Străin a fost reţinut pentru 24 de ore.

***

Efrem StrainUn consilier din cadrul Consiliului Local Reşiţa a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru a interveni pe lângă funcţionari din cadrul primăriei, în vederea  repartizării definitive a unei locuinţe A.N.L. Efrem Străin a pretins de la numitul L.G. suma totală de 1.500 euro şi 90 lei. În luna ianuarie 2016, persoana care solicita locuinţa a remis alesului local, la domiciliul acestuia, suma de 90 lei şi 500 euro. În această dimineaţă, Efrem Străin a primit în incinta unei societăţi comerciale din municipul Reşiţa suma de 400 de euro, din totalul sumei de 1.500 euro şi 90 lei.

Prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin din 24.02.2016 s-a pus în mişcare acţiunea penală faţă de consilierul local pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă şi a  fost luată măsura preventivă a reţinerii pe timp de 24 de ore.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul Serviciului Judeţean Anticorupţie Caraş-Severin şi Serviciul Român de Informaţii Caraş-Severin.

Precizăm că urmărirea penală este o fază obligatorie a procesului penal care nu înfrânge principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Sursa foto: facebook

De același autor

Related Articles