Poftiţi la schi: Toate pârtiile din munţii Banatului, deschise turiştilor

Toate pârtiile de schi din staţiunile montane Văliug, Semenic şi Gărâna din judeţul Caraş-Severin sunt deschise turiştilor, care au ales să-şi petreacă ultimile zile din acest an şi primele din 2017 la munte.

După ce căderile de zăpadă din ultima perioadă au aşternut un strat consistent, ce măsoară între 20 şi 50 de centimetri, iubitorii sporturilor de iarnă se pot bucura începând de astăzi de frumuseţile iernii pe pârtiile din Banatul de Munte spune revizorul instalaţiilor de transport pe cablu de la Casa Baraj, Leontin Coneac:

„Funcţionează din plin şi pârtia şi telescaunul, am dat drumul şi pe Semenic la pârtie; vremea e frumoasă, însorită, nu e frig deloc, drumul accesibil, deci se poate urca lejer şi la Crivaia sau Văliug, dar şi pe Semenic, Brebu Nou sau Gărâna. Turiştii pot urca în staţiunile montane, atât pentru schi sau săniuş, cât şi pentru o plimbare, o bulgăreală şi de ce nu la un vin fiert.” 

Leontin Coneac, a mai declarat pentru Radio Reşiţa că, iubitorii schiului pot opta şi pentru pârtia de 6 kilometri cu plecare de pe platoul Semenic, şi aceasta fiind funcţională în acest sfârşit de săptămână. (Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles