[AUDIO] Podul de piatră peste râul Cerna, din Centrul istoric al Băilor Herculane, intră în reabilitare!

Un obiectiv important din Centrul istoric al Băilor Herculane la care vor începe în curând lucrările de reabilitare este Podul de piatră peste râul Cerna, construit în anul 1864, fiind primul pod în curbă din Europa!

În perioada imediat următoare sperăm să avem și achiziția în ceea ce privește proiectarea și execuția la investiția Reabilitare obiective de patrimoniu pentru promovarea turistică a stațiunii Băile Herculane, în speță fiind vorba de reabilitarea vechiului pod de piatră din Centrul istoric! Sunt scoase la licitație serviciile care fac obiectul contractului : elaborarea proiectului tehnic, elaborarea datelor de execuție, realizarea documentelor pentru obținerea avizelor și acordurilor în ceea ce privește autorizațiile, asistența tehnică din partea proiectantului pe durata execuției lucrărilor.

Lucrările care vor fi executate constă în profilarea și curățarea albiei de sub pod, curățarea prin sablare și cămășuirea infrastructurii bolților cu beton armat, refacerea căii propriu-zise a podului, repararea pavilionului destinat zonei pietonale. Valoarea totală estimată a acestui proiect este de aproape 5 milioane de lei și sperăm ca și acest obiectiv să fie cât de curând atribuit unui constructor pentru a putea emite ordinul începerii lucrărilor la acest obiectiv! Aceasta înseamnă intrarea pe un făgaș normal în ceea ce privește reabilitarea Podului de piatră ce face legătura cu Piața Hercules, care la momentul de față este în plin proces de modernizare și este un impact pozitiv în ceea ce privește turismul, iar turiștii care vor veni la Herculane să se bucure de aceste investiții realizate de administrația locală privind infrastructura din stațiune!, ne-a declarat Cristian Miclău – primarul orașului Băile Herculane.

Paul-Sever SMADU

De același autor

Related Articles