Podul de PET-uri de la Timişoara, neomologat de Cartea Recordurilor

pod peturi 2

Podul de PET-uri nu a intrat în Cartea Recordurilor din motive pur tehnice susţin reprezentanţii GWR (Guinness World Records): „materialul trimis nu arată modul în care au fost numărate PET-urile”, respectiv „structura nu a fost realizată dintr-o singură bucată, existând acea deschidere la mijloc”.

După luni de muncă, ceea ce ar fi trebuit să fie cel mai mare pod de PET-uri din lume a fost montat pe Bega în luna iulie. Odată finalizat, EcoStuff România, organizația care a avut ideea realizării acestuia, a depus toate documentele necesare pentru ca inedita construcție să intre în Cartea Recordurilor. Au urmat alte luni de așteptare și, în final, o mare dezamăgire. Cei de la Guinness World Records au anunțat că recordul nu poate fi omologat cu toate că EcoStuff a trimis documentația completă, arătând clar și modalitatea de numărare prin intermediul a sute de fotografii din timpul construirii modulelor, inclusiv cele 76 de gabioane în parte, cu fiecare strat de PET-uri separat, la rezoluție mare, pentru a putea fi verificate, au anunţat reprezentanții EcoStuff.

Timișorenii sunt dezamăgiți și spun că au fost mai multe neclarități în răspunsul reprezentanţilor Cărţii Recordurilor care au analizat propunerea. Răspunsul pentru doborârea unui record existent trebuia să vină în maximum șase săptămâni, adică cel târziu în 15 septembrie, iar organizatorii au primit răspunsul după aproape 15 săptămâni, în 12 noiembrie, au mai spus cei de la EcoStuff.

Sursa: deBanat.ro

(Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles