Pod nou peste pârâul care traversează satul Tapia

Locuitorii din Tapia ar putea avea un pod nou pe principalul drum care face legătura, prin Măguri, către Criciova.

Iniţiativa construirii edificiului aparţine consilierului judeţean Dorin Cutu, după ce la podul existent în prezent au apărut probleme, în special denivelări serioase pe partea superioară.

Oamenii au atras mai de mult atenţia asupra faptului că podul are probleme. Zilele trecute la Tapia a fost prezentă o echipă de specialişti, care a analizat problemele existente şi aşteptăm concluziile în cel mai scurt timp. Dacă sunt probleme mari, voi insista în Consiliul Judeţean pentru construirea unui alt pod, mai mare şi mai laţ care să asigure un trafic decent al autovehiculelor„, a declarat Dorin Cutu.

Pentru distrugerea actualului pod, de vină sunt camioanele de mare tonaj care-l tranzitează zilnic, pentru a ajunge în balastierele dinspre Măguri. Închiderea podului ar bloca traficul rutier pe drumul judeţean înspre satele Măguri, Cireşu, Criciova şi Cireşu. Conform documentelor, podul a fost realizat din cărămidă de foarte bună calitate, legată cu un mortar ce are în componenţă var nestins. Este cunoscut şi sub denumirea de „Podul Turcului” şi apare pe hărţile primei ridicări topografice Iozefine din Banaţ întocmite între anii 1769 – 1772, de către Imperiul Habsburgic.

Ion Moldovan

De același autor

Related Articles