PNRR: Proiecte în valoare de peste 13 milioane de euro depuse de administrația reșițeană

În prima zi de lansare a apelurilor de proiecte din componenta PNRR C10 destinată comunităților locale, Reșița a depus cinci proiecte, în valoare totală de 13.276.480 euro (fără TVA). Conform primarului, Ioan Popa, proiectele acoperă în totalitate sumele disponibile.

Proiecte depuse:

– achiziție 14 autobuze electrice pentru extindere sistem transport public, depus în parteneriat cu Comuna Văliug – 7.714.000 euro
– reactualizarea Planului Urbanistic General al Municipiului Reșița – 647.000 euro
– realizarea a 45 de staţii de încărcare pentru vehicule electrice- 1.125.000 euro
– locuințe pentru tineri cu vârste cuprinse între 18-35 ani care provin din grupuri sau comunități marginalizate- 2.715.480 euro
– SOLUTII ITS PENTRU SMART-PARKING SI E-TICKETING – sisteme inteligente de management urban- 1.075.000 euro. Proiectul cuprinde digitalizarea parcărilor (smart-parking) și soluții de taxare a cărltrilor din transportul public (e-Ticketing)

Componenta C10 – Fondul Local, una dintre cele mai aşteptate măsuri de finanţare pentru autorităţile locale din România, a fost deschisă oficial pe 16 mai 2022. Structurată pe mai multe tipuri de investiţii, Măsura C10 – Fondul local îşi propune modernizarea infrastructurii de transport local şi a sistemelor de transport public, atât prin achiziţii de mijloace de transport nepoluante, cât şi prin orientarea investiţiilor către parteneriate între localităţi.

Spre deosebire de finanţările anterioare, unde primăriile puteau aplica doar pentru intervenţii în limita teritorială a localităţilor lor, în cadrul PNRR C10 pentru achizitia autobuzelor nepoluante aplicaţia la finanţare este obligatoriu de realizat printr-o asociere de localităţi, iar în Caraș Severin până acum doar două administrații au anunțat depunerea unui proiect comun: Reșița și Văliug.

De același autor

Related Articles