Ploile și vijeliile produc pagube în vestul țării

acoperis luat de vant (7)

Ploile torenţiale şi vijeliile au produs pagube în vestul ţării.

În Arad, două locuinţe au fost inundate aseară, fapt ce a dus la intervenţia pompierilor pentru evacuarea apei.

Vântul puternic a rupt un copac care a căzut peste o maşină, iar un stâlp de tensiune şi unul de iluminat s-au prăbuşit peste carosabil, dar nu au fost înregistrate victime.

Vremea va continua să fie instabilă şi astăzi, în uşoară răcire în majoritatea regiunilor, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

În a doua parte a zilei, în unele locuri vor fi ploi abundente şi va cădea grindină, spune meteorologul de serviciu Mirela Polifronie.

„În Oltenia, Muntenia, Transilvania, Maramureş, Crişana, local în nordul Moldovei şi în zonele de munte vor fi înnorări temporare accentuate şi mai ales după-amiaza şi seara se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului şi cu aspect de vijelie.

”Cantităţile de apă vor depăşi local 15-20 de litri pe metru pătrat şi, izolat, 30 de litri pe metru pătrat şi vor fi căderi de grindină.

”În restul teritoriului, astfel de fenomene vor apărea pe spaţii mai restrânse.

”Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 grade în Dealurile de Vest şi 31 de grade în Moldova”, potrivit meteorologului Mirela Polifronie.

Sursa: RRA

De același autor

Related Articles