Ploile şi grindina au provocat pagube însemnate în Valea Jiului. Culturi, case și mașini distruse

Sute de maţini au fost avariate în Valea Jiului după furtuna de noaptea trecută, când grindina de mărimea unui ou a căzut timp de aproape o jumătate de oră.

Cel mai grav afectate au fost localităţile Petroşani şi Lupeni, unde acoperişurile din ţiglă au fost străpunse de grindină, iar parbrizele maşinilor nu au rezistat impactului. Spectacolul care avea loc cu ocazia festivalului berii a fost întrerupt şi oamenii s-au adăpostit în vecinătatea scenei.

Sistemul de canalizare al orașului a fost depășit de cantitatea de apă de ploaie, pe care trebuia să o preia, și în consecință au fost inundate 2 gospodării și 3 apartamente situate în zona mai joasă a municipiului. Un echipaj de pompieri al Detașamentului Petroșani a acționat cu o motopompă și o autospecială pentru evacuarea apei din gospodării și apartamente.

Grindina, de mari dimensiuni, a avariat mai multe autoturisme însă, din fericire, nicio persoană nu a fost rănită de bucățile de gheață sau, cel puțin, nimeni nu a cerut ajutorul serviciilor profesioniste de urgență.

Culturile agricole şi livezile de pe mai multe zeci de hectare au fost compromise, iar pe strada Independenţe din Petroşani sunt zeci de ciori moarte, pe care grindina le-a doborât din copaci. Oamenii spun că e cel mai violent fenomen meteo de felul acesta pe care l–au vazut până acum în Valea Jiului.

Comitetul local pentru Situaţii de Urgenţă a început încă de azi dimineaţă evaluarea pagubelor, urmând să fie luate toate măsurile necesare pentru îndepartarea urmărilor acestui fenomen.  (Ilie Pintea)

FOTO: ARHIVA

Cele mai citite

Related Articles