Ploaia torenţială îşi arată colţii în vestul ţării

Ploaia torenţială căzută în ultimele ore în judeţul Timiş începe să aibă efecte negative. Pompierii au fost solicitaţi să scoată apa din subsolul Liceului Traian Vuia din Făget, dar şi din mai multe subsoluri din Timişoara, inclusiv la Clinicele Noi. De asemena, sub podul din Calea Șagului, a fost inundat terenul pe o suprafață de aproximativ 600 de metri pătraţi. Acolo s-a intervenit împreună cu o echipă de la AQUATIM. Pompierii au intervenit şi în localitatea Balinţ pentru evacuarea apei pe o suprafață de aproximativ 3 hectare. S-a acţionat cu o autospecială de intervenție, o motopompă remorcabilă, o electropompă şi 4 subofițeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Lugoj și voluntari de la SVSU Balinţ, spune purtătorul de cuvânt al ISU Banat, Elena Magherea.

Ploaia a creat probleme şi în județul Arad, unde mai multe străzi din Lipova s-au transformat în adevărate torente. În municipiul reşedinţă de judeţ, șoseaua de centură care duce dinspre cartierul Aradul Nou înspre cartierul Subcetate apa a atins jumătate de metru, iar autoritățile au decis să închidă drumul.

„50 de angajaţi ai Companiei de Apă Arad, organizaţi în 7 echipe, au intervenit la nivelul municipiului, cu toate utilajele și pompele din dotarea Regiei, pentru a degaja acumulările de apă. Prioritare au fost zonele care de obicei ridică probleme în condiţii de precipitaţii abundente, iar apoi angajaţii Companiei au răspuns solicitărilor venite din partea cetăţenilor.  Şi Direcţia Generală Poliţia Locală din cadrul Primăriei Municipiului Arad a acţionat încă de dimineaţă, concentrând mai multe echipe de poliţişti locali în special în zonele unde traficul era grav afectat de cumulările mari de precipitaţii. Este vorba bulevardul Nicolae Titulescu, închis pe ambele sensuri, sensul giratoriu din cartierul Sânicolau şi şoseaua de centura spre cartierul Subcetate. De teama că autovehiculele ar putea rămâne blocate în trafic, poliţiştii locali au decis să restricţioneze traficul în zonele respective, oferind variante ocolitoare”, se arată într-un comunicat al Primăriei Arad.

În Caraş-Severin, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” nu a primit solicitări de intervenţie, dar la ora 16.00, la sediul Prefecturii se reuneşte Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, pentru că judeţul se află sub cod portocaliu de vânt puternic, viscol şi zăpadă troienită în Munții Banatului.

(Sebastian Dragomir)