[UPDATE] Folk la superlativ în Valea Lupului de la Gărâna

Cristian Buica la Folk Fest

Nici bine nu au amuţit ultimele acorduri de jazz că organizatorii au şi început pregătirile pentru ca nume sonore ale folkului românesc să reunească iubitorii de gen în acelaşi loc de la poale de Semenic.

Sâmbătă, 9 august

Aproximativ 1500 de iubitori de muzică au fost prezenţi sâmbătă seara, 9 august, în Poiana Lupului, la deschiderea celei de-a doua zile a manifestării Gărâna Folk Fest 2014. Primul care a urcat pe scenă a fost Cristian Buică, pentru a-şi prezenta noul album intitulat “Unii cântă, alţii beau”, apărut cu sprijinul Radio România Reşiţa. Cantautorul reşiţean împreună cu publicul iubitor de muzică şi poezie a urat postului regional “La mulţi ani!” cu ocazia aniversării “majoratului”.

Pe scena din Valea Lupului au mai urcat: Adrian Sărmăşan, Zoia Alecu, Florin Chilian şi grupul Pasărea Colibri.

(Adina Niţă) (Florin Humiţă)

***

Astfel în cel de-al doilea sfârşit de săptămână al lunii august, mai exact în zilele de 8 şi 9, vineri şi sâmbătă, pe scena din Valea Lupului se va desfăşura un adevărat regal de folk, iar duminică, 10 august, se va continua tradiţia festivalului berii germane, cu muzică şi dansuri tiroleze şi bavareze, au precizat organizatorii. În seara zilei de 8 august, pe scenă vor evolua Maria Gheorghiu, Nicu Alifantis şi Zan, Ducu Bertzi şi Mihai Neniţă, A. D. Schwarz, Horia Crişovan şi Adrian Ivaniţchi. În cea de a doua zi, sunt aşteptaţi Pasărea Colibri, Florin Chilian, Zoia Alecu, Adrian Sărmăşan şi cantautorul reşiţean Cristian Buică care îşi va lansa ultimul produs audio, albumul “Unii cântă, alţii beau” – apărut cu sprijinul Radio România Reşiţa.

Evenimentul se va încheia cu un grill-party tradiţional bavarez cu bere din belşug şi distracţie la superlativ, au mai spus organizatorii.

(Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles