Platformă digitală pentru conservarea și valorificarea de surse istorice în Banatul de Munte în lansare la Reşiţa

Centrul de Carte „Banatica” al Bibliotecii Județene „Paul Iorgovici” Caraș-Severin, va găzdui miercuri, 5 decembrie prezentarea proiectului „Banatul de Munte la Centenarul Marii Uniri. Platforma digitală pentru conservarea și valorificarea de surse istorice”. „Finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, proiectul vizează conservarea patrimoniului cultural şi istoric din Banatul de Munte, existent în structuri info-documentare din județul Caraș-Severin, oferind şansa accesării facile a unor surse istorice de primă mână„, a declarat pentru Radio Reşiţa, Clara Maria Constantin – directorul Bibliotecii Județene „Paul Iorgovici” Caraș-Severin.

Prin crearea colecției digitale Banatul de Munte la Centenarul Marii Uniri vor fi puse la dispoziţia publicului larg, din ţară şi străinătate, prin intermediul unei platforme digitale, surse de epocă referitoare la Banatul de Munte în perioada de dinainte şi până la Marea Unire, surse care vor putea fi accesate şi consultate din orice parte a lumii. O prezentare a documentelor digitizate va fi realizată de către Laurențiu Ovidiu Roșu, șef al Serviciului Județean Caraș-Severin al Arhivelor Naționale.

Evenimentul organizat în colaborare cu Serviciul Județean Caraș-Severin al Arhivelor Naționale, Universitatea „Eftimie Murgu” Reșița și Colegiul Național „Diaconovici Tietz” Reșița se va desfăşura de la ora 13.00.