Planul operativ pentru iarnă a fost aprobat

Reţeaua de drumuri naţionale de pe raza judeţului Caraş-Severin aflate în administrarea Secţiilor de Drumuri Naţionale Caransebeş şi Orşova are o lungime de 578 de km. Toate aceste drumuri pot fi deszăpezite corespunzător în iarna care se apropie, afirmă Ioan Boba, şeful secţiei de Drumuri Naţionale Caransebeş.

„Pentru o bună supraveghere şi organizare a acţiunilor de prevenire şi combatere a poleiului şi înzăpezirii drumurilor nationale, prin PLANUL OPERATIV pentru iarna 2018-2019, au fost organizate 6 baze de deszăpezire ş 3 puncte de sprijin pe reţeaua Secţiei din Caransebeş şi 6 baze de deszăpezire şi un punct de sprijin pe reţeaua Orşova. 61 de autovehicule cu lamă şi răspânditor, suplinite de 32 de autoutilaje grele (încărcătoare, autofreze, autogredere, etc), pot asigura condiţii corespunzătoare pentru circulaţia rutieră pe întreaga reţea de drumuri naţionale de pe raza judeţului Caraş-Severin, pe toata durata iernii 2018-2019”.

Ioan Boba a mai spus că pe drumurile naţionale se va acţiona doar cu sare şi cu clorură de calciu şi nu cu nisip.

Membri Colegiului prefectural au aprobat în unanimitate Planurile operative de acţiune pe timpul iernii 2018-2019 pe reţelele de drumuri naţionale din judeţul Caraş-Severin. Conform acestor documente, pentru a asigura viabilitatea reţelei de drumuri naţionale de pe raza judeţului Caraş-Severin pe perioada sezonului rece 2018 – 2019, au fost organizate 12 baze de deszăpezire şi 4 puncte de sprijin, care au la dispoziţie 120 de autoutilaje, 12338 tone de sare şi 140 tone de clorură de calciu.

Prefectul Matei Lupu spune că va inspecta personal bazele de deszăpezire a Secţiilor de Drumuri Naţionale Caransebeş şi Orşova, începând de săptămâna viitoare.

(Sebastian Dragomir)