Planul de management al Parcului Naţional Semenic-Cheile Caraşului în linie dreaptă

Controversatul plan de management al Parcului Naţional Semenic-Cheile Caraşului, contestat ani de-a rândul de asociaţiile de mediu din Caraş-Severin, a ajuns în faza sa finală.

Vineri, 14 decembrie 2018 în prezenţa consiliului ştiinţific şi al primăriilor direct implicate (n.r. Anina şi Caraşova), dar şi a factorilor decizionali, precum Garda Naţională de Mediu şi Agenţia pentru Protecţia Mediului, au avut loc dezbateri pe marginea acestui document aflat în lucru de aproximativ 14 ani.

Coordonatorul consiliului consultativ al ariei protejate cărăşene, Nicolae Ifca – şeful administraţiei parcului a declarat pentru Radio Reşiţa, singura media prezentă la întâlnire că, prin definitivarea acestui document se aduce un aport substanţial dezvoltării turismului în judeţ, dar acesta poate creea şi mici nemulţumiri, care pot fi reglementate în timp, unor primării aflate pe raza ariei protejate.

Nicolae Ifca a mai spus că, întâlnirea ar fi fost un bun prilej pentru ONG-urile de mediu de a-şi expune nemulţumirile, dar din cele 4 din judeţ (n.r. Agent Green, Euroland Banat, Exploratorii Reşiţa şi GEC Nera), deşi invitaţi niciunul nu a fost prezent la discuţii.

O nouă dezbatere va avea loc în martie 2019. (Hardy Cvoica)

1 COMENTARIU

  1. Ese o minciuna ! GEC Nera nu a fost invitat la aceste consultări. Aceasta nu înseamnă că periodic GEC Nera nu a trimis rapoarte si comunicate de presa catre APNSCC in care au fost mentionate deficientele proiectului de plan de management precum și nemultumirile fata de modul cum APNSCC intelege sa actioneze intedeauna ca un avocat al RNP Romsilva atunci cand este vorba de taieri de arbori in interiorul parcului.

Comments are closed.