Pietoni accidentaţi în Timişoara

trecere-pietoni-

Doi pietoni au fost răniţi în urma unor accidente rutiere produse ieri pe raza municipiului Timişoara. Pe strada Stan Vidrighin o femeie de 35 de ani a fost lovită de o maşină, deşi se afla angajată în traversarea carosabilului pe marcajul pietonal. Cu răni s-a ales şi un minor de 14 ani care a traversat carosabilul fără să se asigure, prin loc nepermis. Accidentul a avut loc aseară pe strada Diaconu Coresi.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, Ancuţa Morariu prezintă cele două speţe:
„Un tânăr de 24 de ani, din localitatea Urseni, a condus un autoturism pe strada Stan Vidrighin, iar la un moment dat a surprins şi accidentat un pieton, care se afla angajat în traversarea carosabilului pe marcajul pietonal. În urma accidentului, pietonul, o femeie de 35 de ani, din Timişoara, a suferit răni uşoare”.
„În cursul aceleiaşi zile, în jurul orei 18.10, poliţiştii Serviciului Rutier au fost sesizaţi despre producerea unui alt accident rutier pe raza municipiului Timişoara. Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au constatat că un bărbat de 27 de ani, din Timişoara, a condus un autoturism pe strada Diaconu Coresi, dinspre Aleea F.C. Ripensia spre Calea Buziaşului, iar la un moment dat a surprins şi accidentat un minor care traversa carosabilul fără să se asigure, prin loc nepermis”.
În ambele cazuri, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru vătămare corporală din culpă.

POLIŢIŞTII RECOMANDĂ PIETONILOR:

• Traversaţi drumurile publice perpendicular pe axul acestora, numai prin locuri marcate sau/şi semnalizate cu indicatoare corespunzătoare: trecere de pietoni şi/sau semafor pentru pietoni!
• Înainte de a traversa asiguraţi-vă temeinic, uitându-vă în partea stângă şi apoi în cea dreaptă pentru a observa dacă puteţi traversa în siguranţă!
• Atenţie – în lipsa indicatoarelor ce vă permit să traversaţi ( trecerea de pietoni şi/sau semafor) pietonii nu au prioritate.
• După coborârea din mijloacele de transport în comun, aşteptaţi plecarea acestora din staţie şi apoi traversaţi, respectând regulile de circulaţie menţionate anterior!
• Nu traversaţi în fugă strada!
• Circulaţi numai pe trotuare, iar în lipsa acestora, pe poteci laterale sau pe partea stângă a drumului public – cât mai aproape de marginea sa!
• Nu traversaţi strada prin faţa sau spatele altor vehicule parcate pe stradă – în acest caz există posibilitatea ca ceilalţi conducători auto să nu vă observe şi în acest fel vă expuneţi unui risc major.

(Sebastian Dragomir)

De același autor

Related Articles