Pieţele de desfacere din Cehia şi Germania interesate de produsele tradiţionale din Banatul de Munte

Ecourile expoziţiei Săptămâna Verde de la Berlin ţin în priză producătorii din Banatul montan care la ediţia de anul acesta au reuşit să convingă reprezentanţii altor ţări europene de originalitatea şi calitatea produselor agroalimentare din Caraş-Severin.

Deşi în formaţie restrânsă cei doi participanţi din judeţ, au reușit să atragă atenția oamenilor de afaceri care au vizitat expoziția de la Berlin, a declarat Mircea Freisz – producător din Bocşa şi şeful delegaţiei cărăşene.

Printre cele mai apreciate produse din Banatul de Munte au fost conservele de legume pentru care au fost încheiate deja contractate pentru a fi vândute pe piața din Cehia şi Germania. Alte contracte de livrare ale produselor româneşti urmează să mai fi încheiate până la sfârşitul intervalului, adică duminică, 29 ianuarie ultima zi a târgului.

Chiar și ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu a vizitat standul producătorilor bănăţeni şi a salutat prezenţa perenă a acestora la târgul de profil, a mai precizat Mircea Freisz pentru Radio Reşiţa. (Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles