Piaţă nouă la Bozovici pentru producătorii locali din Valea Almăjului

Pentru a le da posibilitatea producătorilor locali din Valea Almăjului să îşi poată comercializa produsele în raza de domiciliu, primăria Bozovici a demarat amenajarea unei pieţe în zona stadionului din localitate, spune primarul Adrian Stoicu:

Am depus un proiect la CNI de vreo 4-5 ani și sper să-l finanțeze. E vorba de câteva sute de mii de euro. Am zis s-o amenajăm un pic, să fie cât de cât decentă. Am comandat un container mare, de 6 metri cu grupuri sanitare, am tras apă în zona, canalizarea, să vedem să închidem incinta un pic şi cu un gard. Am comandat niște mese speciale pentru piață, unde pot să-și pună produsele, să nu fie în soare. Vin din toată Valea Almăjului și mai ales că nu le percepem nicio taxă, nu le luăm nimic, doar le dăm posibilitatea să-și vândă produsele. Piaţa va avea o suprafaţă de 500 metri pătraţi și o valoare a investiției de vreo 20.000 de euro pentru gard, containere, mese şi cu tot ce vrem să dotăm“.

Conform primarului Adrian Stoicu, această piaţă a fost necesară pentru producătorii din zonă pentru că până acum nu aveau o locaţie anume unde se puteau aduna să îşi comercializeze produsele din gospodării.

Foto: arhiva

De același autor

Related Articles