Locuitorii cartierului reșițean Lunca Bârzavei ar putea rămâne de la anul fără piaţă dacă Societatea comercială Pieţe SA nu va întocmi în timp util documentaţia necesară pentru autorizare.

Administratorul Dorin Bistrian a precizat pentru Radio Reşiţa că, a depus cererea şi este în termenul legal de îndeplinire a condiţiilor de autorizare. Acesta a declarat că nu a ştiut că perimetrul nu are autorizaţie de funcţionare şi că pe viitor nu va mai permite ca vânzătorii ambulanţi care s-au extins cu tarabele pe culoarul de aprovizionare cu marfă, pe Aleea Daliilor şi în parcarea de la blocul ANL din cartier să mai rămână acolo. Din această toamnă toţi comercianţii trebuie să intre în piaţă, sunt mese libere suficiente şi trebuie ocupate, a mai spus acesta.

Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Caraş-Severin susţin că anul acesta Piaţa Reşiţa Nord funcţionează ilegal, fără autorizaţia sanitar-veterinară şi că ignoră legislaţia şi normele în domeniu.

Administratorul SC Pieţe Reşiţa SA, Dorin Bistrian spune că la preluarea funcţiei nu a ştiut că acel obiectiv nu are autorizaţie de funcţionare şi că în prezent se fac demersurile pentru reintrarea în legalitate a Pieţei Agroalimentare Reşiţa Nord:

„Am depus o cerere şi suntem în termenul legal de îndeplinire a condiţiilor de autorizare. Nu ştiu de ce nu s-a solicitat autorizarea Pieţei Nord până în acest moment, dar în ceea ce mă priveşte vreau să asigur ascultătorii Radio Reşiţa că nu voi permite perpetuarea acestei situaţii pentru că vreau să asigur condiţii civilizate şi sigure din punct de vedere sanitar-veterinar.” 

Dorin Bistrian a mai spus că, din această toamnă, comercianţii vor putea vinde doar în hală, pentru că sunt mese libere suficiente şi trebuie ocupate. Potrivit acestuia în exteriorul halelor se vor comercializa doar produsele de sezon, precum: lubeniţă, pepeni şi varză datorită specificului de depozitare şi desfacere a acestora:

„Toată lumea va intra în piaţă cu sectorizarea de minimum 40% producători particulari, iar acea alee (n.r. aleea de aprovizionare) este foarte important să fie cale de acces că se pot întâmpla tot felul de situaţii de urgenţă şi-atunci trebuie să fie loc pentru a putea interveni maşinile instituţiile abilitate. Aleea va fi descongestionată şi va fi păstrată doar pentru aprovizionarea pieţei după programul bine stabilit pri regulamentul de funcţionare.” 

Administratorul Pieţe SA, Dorin Bistrian a mai spus pentru Radio Reşiţa că fosta conducere a societăţii pe care o reprezintă a achiziţionat pentru sectorul brânzeturi din Piaţa Reşiţa Nord, vitrine frigorifice şi a realizat reparaţii la acoperişul şi încăperea unde se comercializează aceste produse şi că urmează ca în perioada imediat următoare să se realizeze şi fluxul tehnologic cerut de Direcţia sanitar-veterinară pentru a-şi da acordul în ceea ce priveşte avizul de funcţionare în legalitate a acestui obiectiv. (Hardy Cvoica)