Petardele şi parcările ilegale au intrat în vizorul poliţiştilor locali

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vânzătorii şi cei care folosesc materiale pirotehnice interzise, pe spaţiul public, riscă amenzi usturătoare, dar şi închisoare, pentru comercializarea de  produse cu un grad ridicat de risc. Legea nr. 131/1995 interzice deţinerea şi comercializarea de către persoane neautorizate a obiectelor artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice.

Poliţiştii locali din Lugoj, alături de jandarmi şi poliţia naţională, vor intensifica verificările în perioada imediat următoare, pentru a reduce numărul celor care oferă ilegal spre comercializare petarde şi artificii periculoase.

Vom reprograma turele şi astfel vom scoate mai mulţi agenţi în teren. Sunt vizate zona pieţei agroalimentare şi oborul pentru a stopa comerţul cu petarde, dar şi controale la societăţi comerciale care vând astfel de produse interzise. În funcţie de tipul materialelor pirotehnice depistate, aceştia riscă amenzi mari sau dosar penal“, a declarat Florin Dumitru, şeful Poliţiei Locale Lugoj. Mai mult, poliţiştii locali se vor axa şi pe fluidizarea traficului din municipiu, în special vor fi “taxaţi”cei care parchează autoturismele neregulamentar.

Ion Moldovan

Cele mai citite

Related Articles