Peştera Comarnic a fost închisă vizitatorilor

După un sezon estival în care câteva sute de turişti de pretutindeni au ajuns să viziteze cel mai important obiectiv de pe raza Parcului Naţional Semenic-Cheile Caraşului, Peştera Comarnic, acesta a fost închis de la începutul lunii, până în primăvara anului viitor, a precizat pentru Radio Reşiţa directorul administraţiei ariei protejate din Caraş-Severin, Nicolae Ifca:

Începând cu întâi noiembrie am închis peștera pentru că odată cu venirea toamnei și lăsarea frigului, coloniile de lilieci încep să intre la hibernat și atunci am evitat accesul pentru că nu vrem să fie deranjați. Avem şi colonii care vin tocmai din zona Novisadului din Serbia; au fost identificate după ineluşele pe care le poartă pe membre. Şi în plus, zona din imediata apropiere a peşterii devine foarte alunecoasă, din cauza umezelii acumulate din aer şi ploi, fapt care pune în pericol deplasarea în siguranţă a turiştilor“.

Nicolae Ifca a mai subliniat că, prin închiderea peşterii nu s-a oprit întreaga activitate turistică de pe raza parcului, ci din contră, acesta poate fi vizitat tot timpul anului pe traseele tematice amenajate în vară.

Sursa foto: PN Semenic-Cheile Caraşului

De același autor

Related Articles