AJVPS Caraş-Severin bogat în… vânători: Peste 90 de noi membri după examenul de profil

Iubitorii vânătorii şi-au testat aptitudinile în cadrul unui examen de profil susţinut la Reşiţa la sfârşitul săptămânii trecute.

Peste 100 de locuri pentru ocuparea unui post de vânător în cadrul Asociaţiei judeţene a vânătorilor şi pescarilor sportivi Caraş-Severin au fost scoase la concurs pentru sesiunea de anul acesta, a declarat pentru Radio Reşiţa directorul Mircea Ciobanu.

Din numărul total de candidaţi înscrişi în concurs, 111 s-au prezentat la examen, dintre aceştia 91 au promovat, iar 20 de candidaţi au fost respinşi. Aceştia mai au posibilitatea de a participa la alte examene organizate în judeţele limitrofe anul acesta.

Forma de examinare a fost sistemul grilă, întrebările, iar pe lângă această probă, fiecare candidat trebuie să aibă dovada că are absolvit un curs de portarmă şi că a efectuat o practică de 12 luni la una dintre grupele de vânătoare afiliate asociaţiei, a mai spus acesta.

Asociaţia judeţeană a vânătorilor şi pescarilor sportivi Caraş-Severin beneficiază în prezent de serviciile a peste 1.800 de membrii şi a desfăşuart activităţi de recrutare pentru întregirea efectivului necesar pentru cele 41 de fonduri cinegetice avute în gestiune.

Candidaţii care au promovat examenul vor intra în posesia permisului de vânător după 15 de zile de la data susţinerii probei de concurs şi vor putea activa legal, cel mai probabil din primăvara anului viitor, a mai spus Mircea Ciobanu – directorul AJVPS Caraş-Severin.

Foto: arhiva

(Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles