Peste 80 de cai din ţară şi din străinătate se vor reuni într-un eveniment unic în vestul țării

Festivalul Ecvestru - Flyer 20x10 cm 2 fete - fata1

Asociația Agroturism Club Sportiv Slătioara din județul Arad, în colaborare cu Romsilva Arad, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad, Consiliul Județean Arad, Centrul Cultural Județean Arad organizează la Hipodromul din Arad, în perioada 24 – 26 aprilie 2015, Festivalul Ecvestru – Cupa “Sfântul Gheorghe”, ediția I-a. Evenimentul este organizat sub egida Federației Ecvestre Române, cu 20 de probe propuse. Peste 80 de cai din ţară, cât şi din străinătate vor intra în competiție, concurenții având să îndeplinească criterii de calificare pentru Finalele de Campionat Național la disciplinele la care iau parte.
Conceptul festivalului – concurs este unul nou pentru țara noastră, fiind organizat în concordanță cu alternativa creată de Federația Ecvestră Internațională la formatul olimpic. Cu alte cuvinte, dezvoltă un cadru de exprimare a tuturor disciplinelor ecvestre, nu doar celor recunoscute de CIO. Așadar, vom vedea la „treabă” pe lângă concurenții de obstacole, probă completă și dresaj, și pe cei de la atelaje și voltije. Evenimentul se adresează cu precădere copiilor, juniorilor și cailor tineri și se urmărește evaluarea performanței cailor în competiție. În 1993 s-a organizat la Arad, pentru ultima dată, concursul oficial Cupa Federației Române la Obstacole. De atunci Aradul nu a mai abordat într-un cadru oficial și la un asemenea nivel sportul ecvestru.
Organizatorii își propun ca Festivalul Ecvestru Cupa “Sfântul Gheorghe” să devină o tradiție în Arad și un punct de reper pentru concursurile de la nivel european, Consiliul Județean introducându-l în platforma Aradul Contează !

Festivalul Ecvestru - Flyer 20x10 cm 2 fete - fata2

(Cristina Corocan)

De același autor

Related Articles