Peste 7.000 de gospodării din Caraș-Severin au rămas în beznă din cauza furtunii

Furtuna de noaptea trecuta din Reșița nu a trecut fără pagube. Exceptând firele de curent și internet care au fost rupte, pe bulevardul Revoluția din Decembrie din cauza vântului puternic un copac a căzut peste o mașină, pagubele fiind considerabile.

A picat copacul peste mașină azi-noapte pe la 1… Mă duc la poliția acum să obțin avizul de reparație”, a declarat, pentru Radio Reșița, posesorul autoturismului avariat.

Lista cu pagube

Urmare a fenomenelor meteorologice manifestate în cursul nopții trecute, pompierii militari și voluntari au acționat pe teritoriul județului Caras-Severin in următoarele situații:

  • 6 situații pentru degajarea unor copaci căzuți in municipiul Reșița (2 copaci, din care unul a avariat un autoturism), respectiv pe DN58A Fârliug-Scăiuș, DN68 Oțelu Roșu-Glimboca, DJ 581 Reșița-Lupac și DJ582 Reșița-Cuptoare;
  • îndepărtarea unor elemente de acoperiș (bucăți de tabla) căzute în curtea Spitalului orășenesc Oțelu Roșu;
  • incendiu anexa locuință in localitatea Șoșdea; cauza probabila: trăsnet.

Fără internet, TV și curent

Din informațiile primite la dispeceratul unității, in municipiul Reșița, in urma furtunii, au fost afectate mai multe rețele de cablu internet/TV  si de alimentare cu energie electrica.

La nivelul județului, potrivit operatorului de distribuție energie electrica, sunt înregistrate avarii pe 15 linii, fiind nealimentați circa 7.000 de abonați din mai multe zone ale județului (zona Munții Semenic, zona Băile-Herculane, zona Oțelu Roșu, zona Reșița, zona Caransebeș si  zona Bocșa).

De același autor

Related Articles