Peste 500 de elevi defavorizați din vestul țării vor beneficia gratuit de programe educaționale

83

Tinerii aflați în dificultate din 12 comunități rurale din vestul țării beneficiază de acces gratuit la programe educaționale, prin intermediul unui proiect dezvoltat de Fundatia Serviciilor Sociale Bethany.

Este vorba despre 534 de tineri din județele: Caraș-Severin, Timiș, Arad și Mehedinți. Proiectul este denumit “Fondul pentru Educație în mediul rural” și permite accesul gratuit la cursuri și ateliere în regim afterschool pentru tineri defavorizați din mediul rural și ajută astfel la prevenirea abandonului școlar. Proiectul este finanțat cu fonduri în valoare de 216.000 de lei și se desfășoară din luna februarie și până în luna mai.

În județul Caraș-Severin, proiectul este implementat cu sprijinul Asociației Cărășană Sindrom Down, care are ajută 24 de tineri ce suferă de această afecțiune să-și dezvolte abilitățile și creativitatea prin sedințe gratuite de terapie ocupațională. Tot în cadrul proiectului, tinerii beneficiari și familiile acestora pot participa la grupuri de sprijin, iar cadrele didactice din comunitățile rurale, la seminarii și activități pe tema incluziunii școlare a persoanelor cu dizabilități.

Andreea Lupșa