Peste 50 de persoane accidentate pe pârtiile de schi din Hunedoara

barbat-accidentat-pe-partia-de-schi-de-la-suior-update_1

Peste 50 de persoane s-au accidentat pe pârtiile de schi din staţiunile montane hunedorene Straja, Râuşor şi Parâng, majoritatea victimelor suferind luxaţii sau diverse contuzii, la care salvamontiştii au acordat primul ajutor.

„În zece cazuri a fost nevoie de intervenţia echipajelor de la Ambulanţă sau SMURD, deoarece rănile erau mai grave şi necesitau îngrijiri din partea medicilor. Din cauza aglomeraţiei de maşini, în Straja a fost nevoie ca victimele să fie transportate cu akia (sania specială a salvamontiştilor,) pe sub telescaun până la ambulanţe, deoarece acestea n-au mai putut urca în staţiune”, a declarat duminică, 4 ianuarie, pentru AGERPRES,  şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Potrivit acestuia, în staţiunea Straja cel puţin 5.000 de persoane au fost la schi, zilnic, în timp ce în Râuşor şi Parâng numărul schiorilor s-a situat în media a 1.000-1.500 de oameni.

„În Râuşor au fost doar 7 accidente pe pârtie, dar am reuşit să acordăm primul ajutor la faţa locului. Din fericire, nu a fost nevoie de solicitarea unei ambulanţe, pentru că nu am fi avut cum să o chemăm prin telefon, în condiţiile în care releul de retransmisie a semnalului GSM din Râuşor a fost decuplat şi zona turistică a rămas fără comunicaţii”, a arătat Bodean.

Şeful Salvamont Hunedoara a mai spus că, spre deosebire de alţi ani, salvamontiştii nu s-au mai confruntat cu persoane care să fi băut cu mult peste măsură, explicaţia fiind zăpada foarte bună de schi, care i-a scos pe oameni din cabane.

sursa: AGERPRES

sursa foto: mures.citynews.ro

De același autor

Related Articles