La Clinica de Recuperare Oncologică Nera, unică în România, situată în judeţul Caraş-Severin, s-au tratat deja peste 300 de pacienți. Pentru ei, leziunile pulmonare provocate de Covid 19 aparțin trecutului. Acum ei se pot bucura de o viață plină de vitalitate, ne transmit reprezentanţii unităţii medicale.

Vă reamintim că în incinta acestei clinici funcţionează cea mai mare cameră hiperbară din România, singura acreditată ATI și cu tehnologie de ultimă generație. Dar dincolo de condițiile tehnice impecabile, oamenii se pot trata aici, într-un cadru natural minunat, cu aer curat.

Centrul are 45 de spaţii de cazare şi spaţii de tratament.

Acest tip de cameră poate trata mai mulţi pacienţi în acelaşi timp. În conditii normale, oxigenul este transportat la celule prin legarea sa de hemoglobină. Această concentraţie crescută de oxigen în sânge face ca fiecare celulă a corpului omenesc să fie aprovizionată optimal cu oxigen, chiar şi în cazul unor afecţiuni ce deteriorează vasele sangvine sau transportul hemoglobinal, avand un efect terapeutic benefic în cazul multor patologii.

În plus, clinica pune la dispoziția bolnavilor din întreaga țară și facilitați pentru EKG, Spirometrie, Fizio-kinetoterapie și Dietoterapie, unele chiar în interiorul camerei hiperbare.Toate acestea, într-un cadru natural minunat aflat în vecinătatea rezervației Cheile Nerei-Beușnița.