[AUDIO] Peste 18 miliarde de lei vechi pentru Episcopia Caransebeşului. În timpul lucrărilor sediul administraţiei eparhiale se va muta în Centrul de perfecţionare profesională

Episcopia Caransebeşului, cea mai veche şi prestigioasă instituţie din municipiul de pe Timiş şi Sebeş a intrat într-un amplu proces de reabilitare și modernizare. Potrivit secretarului eparhial Casian Rușeți această intervenție este necesară întrucât clădirea se află într-o stare avansată de degradare, mai ales la nivelul infrastructurii. Pereţii sunt crăpaţi, la fel şi plafonul dintre etaje şi podul clădirii. În unele părţi, s-a infiltrat apa, tencuiala a fost desprinsă, iar suportul tencuielii s-a deteriorat. Valoarea lucrărilor se ridică la peste 1.845.000 de lei și este suportată din fonduri guvernamentale prin Compania Națională de Investiții, a precizat pentru Radio Reşiţa, secretarul eparhial. Proiectul prevede lucrări de refacere a ventilației şi de eliminare a infiltrațiilor, consolidarea planşeelor, lucrări de consolidare a zonelor degradate structural, ignifugarea elementelor din lemn, schimbarea acoperișului şi a tâmplăriei ferestrelor clădirii, reabilitarea tencuielilor exterioare și iluminarea arhitecturală a obiectivului.

Recepţia lucrărilor este preconizată pentru luna noiembrie a acestui an, a mai spus secretarul eparhial Casian Ruşeţi, iar în perioada verii, după hramul catedralei episcopale, sediul administraţiei eparhiale se va muta în centrul de perfecţionare profesională, o clădire aflată tot de pe strada Episcopiei, vis-à-vis de actualul sediu unde până la definitivarea lucrărilor, episcopia îşi va continua activitatea, a subliniat acesta.

(Hardy Cvoica)

Sursa foto: banaterra.eu

De același autor

Related Articles