Pompierii din Caraş-Severin au avut, anul trecut, peste 5 mii de intervenţii în situaţii de urgenţă, cu 20% mai multe faţă de 2018.

Evaluarea activității Inspectoratului pentru Situații de Urgență „SEMENIC” al Județului Caraș-Severin pe anul 2019, a avut loc astăzi, în sala de şedințe „Sorin Frunzăverde” a Consiliului Județean Caraș-Severin. La eveniment au participat şefii tuturor armelor din MAI, dar şi membri ai Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Comandantul ISU Semenic, colonel Cristinel Coneru, a spus că 2019 a fost un an încărcat de evenimente, atât în plan operativ, cât şi din prisma eforturilor depuse pentru pregătirea resurselor umane, consolidarea resurselor logistice şi îmbunătăţirea calităţii intervenţiilor.

„Incendiile au constituit unul dintre principalele riscuri gestionate de militarii de la ISU Semenic. S-a intervenit, în medie, la 3 incendii pe zi, fiind înregistrate peste 1077 de astfel de misiuni, cu 382 mai multe decât în anul precedent. Anul trecut, în Caraş-Severin au fost 715 incendii de vegetaţie uscată, cu aproape 40% mai multe decât în 2018. Echipajele SMURD au asigurat asistenţă medicală de urgenţă şi prim ajutor calificat pentru 3321 de cazuri. Au fost 166 de misiuni de descarcerare şi 263 de intervenţii asistenţă persoane”.

Tot astăzi a avut loc și Evaluarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Caraș-Severin pe anul 2019.