[AUDIO-FOTO] Peste 100 de voluntari: adulţi, copii şi jandarmi, cu toţii şi-au unit forţele şi au ecologizat staţiunea montană Semenic

Asociaţia Prietenii Munţilor Reşiţa a organizat sâmbătă, 15 mai o amplă acţiune de ecologizare în staţiunea montană Semenic din Caraş-Severin. Cu mic cu mare, oamenii au venit să ajute. Şi-au petrecut câteva ore în aer liber, au admirat brânduşele, au respirat aer curat şi au făcut o faptă bună. Peste 100 de voluntari şi-au dat întâlnire în parcarea Hotelului Nedeia şi s-au apucat de treabă.

Oana Borza, membră a asociaţiei şi coordonator al acestei acţiuni, pentru Radio Reşiţa:

Oana Borza

Oana Borza a mai subliniat că, toţi factorii implicaţi în promovarea turismului din staţiunea montană Semenic, trebuie să pună umărul pentru păstrarea curată a muntelui care la rândul său nu rămâne dator şi răsplăteşte.

Organizatorii le-au pus la dispoziţie saci de gunoi şi mănuşi iar voluntarii au adunat zeci de saci cu plasticuri, hârtii şi alte gunoaie aruncate de oamenii certaţi cu legea. În urma aceste acţiuni reuşite şi primarul Reşiţei, Ioan Popa a reacţionat pe pagina sa de facebook:

Peste o suta de voluntari din Resita, extrem de multi copii,au “recoltat” mizeriile abandonate de cetateni in platoul Semenic. Acelasi gen de actiune frumoasa organizata si la Eftimie Murgu cu circa doua sute (200!) de voluntari, preponderent din Timisoara! Personal, va multumesc si va privesc cu deosebit respect!

Traiesc o senzatie stranie, bipolara, de BUCURIE enorma, generata de spiritul voluntar pe care il pot genera compatrioti de-ai nostri, si in acelasi timp de frustrare, de RUSINE, generata de impasibilitatea cu care o buna parte a cetatenilor din Eftimie Murgu priveau tinerii ce curatau albia raului din sat de gunoaiele abandonate de a lungul anilor. Sper ca spiritul satului sa renasca! Personal, ma voi implica in reabilitare ansamblului mulinologic din sat! Sunt absolut convins ca Puterea de a fi mai buni sta in Noi”, este mesajul transmis de primarul municipiului Reşiţa, Ioan Popa.

Pe lângă misiunile de asigurare și menținere a ordinii publice pe care le execută şi jandarmii montani din cadrul Postului Văliug, împreună cu voluntarii Asociație „Prietenii Munților” și a persoanelor iubitoare de natură au reușit să igenizeze întreaga zonă stațiunii Semenic, dar și a locurilor frecventate de turiști, în speranța că toți cei prezenți în stațiune se vor bucura de un mediu înconjurător curat, iar stațiunea, la încheierea sezonului estival, va rămâne la fel de curată.

Şi Inspectoratul de Jandarmi Județean Caraș-Severin va răspunde de fiecare dată la astfel de activități de responsabilizare a cetățenilor pentru ca viitorul copiilor noștri să fie un mediu curat și sănătos, este mesajul transmis de reprezentanţii instituţiei.

Sursa Foto: Prietenii Muntilor si Jandarmeria Caraş-Severin

Cele mai citite

Related Articles