Săptămână aglomerată pentru beneficiarii Centrului „Elena Ardelean” din Oravița. Aceștia au programat o serie de activități prin care întâmpină Sărbătorile Pascale.

Încă de ieri, persoanele cu dizabilități cazate în modulele centrului s-au bucurat de vizita frizerilor și coafezelor din Oravița. Aceștia le-au oferit o zi  întreagă de răsfăț printr-o activitate inedită.
Astăzi a fost organizată o mini-excursie pe celebra cale ferată Oravița-Anina, în care vor merge 13 persoane  însoțite de pedagogul de recuperare, un inspector de specialitate și un asistent sanitar.  Joi, la modulul „Centrul de Îngrijire și Asistență” al Centrului „Elena Ardelean Oravița”,  care e dotat cu un atelier de bucătărie, toți beneficiarii vor participa la vopsirea ouălor de Paști. Ca de fiecare dată, Sărbătoarea Învierii va fi întâmpinată cu bucate tradiționale și decorațiuni specifice, realizate alături de personalul centrului. O parte dintre beneficiari  vor participa la Slujba de Înviere, la bisericile din oraș.

Centrul „Elena Ardelean” din Oravița este o unitate de tip rezidențial  aflată în structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin. Acesta  găzduiește 95 de persoane adulte cu dizabilități, în două module: Centrul de Îngrijire și Asistență și modulul  de locuințe protejate. Aici, persoanele cu nevoi speciale beneficiază de  servicii medicale de specialitate, îngrijire, consiliere psihologică și activități de reintegrare socială.