Varga in studioAutostrăzile şi drumurile naţionale vor fi mărginite de perdele forestiere în baza unui program naţional ce va începe în primăvara acestui an şi care prevede, într-o primă etapă, plantări de arbori pe o lungime de 870 de kilometri, a declarat astăzi, la Deva, ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Lucia Varga.

La nivel naţional sunt necesari 1.700 de kilometri de perdele forestiere de-a lungul drumurilor naţionale şi judeţene. În prima etapă a fost aprobat Programul naţional de realizare a perdelelor forestiere a autostrăzilor şi drumurilor naţionale pentru 870 de kilometri. Pentru acestea avem întocmite studiile de fezabilitate şi avem fondurile necesare, a afirmat Lucia Varga.

Sumele alocate pentru acest an se ridică la 30 de milioane de lei, urmând ca finanţările să continue pe parcursul derulării programului, informează Agerpres. Ministrul a mai spus că programul va include în etapa a doua plantarea de perdele forestiere şi de-a lungul drumurilor judeţene.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, a declarat că programul este binevenit pentru autorităţile locale, în condiţiile în care anual se cheltuiesc sume importante de bani pentru operaţiunile de deszăpezire a drumurilor.