Percheziţii pentru destructurarea unei grupări de skimming

catuse-euro

Poliţiştii de la crimă organizată din mai multe judeţe au organizat în această dimineaţă peste 100 de percheziții la locuințele mai multor persoane bănuite de skimming.
Cele 112 percheziţii au avut loc în București și în județele Dolj și Timiș. În ultimii doi ani, membrii grupului infracțional organizat au retras fraudulos bani de la bancomate din Franța, Marea Britanie, Coreea de Sud, Germania, Austria, Belgia și Norvegia, sumele fiind apoi transferate în România. Totodată, suspecţii sunt bănuiți că ar fi instalat fraudulos programe informatice în sistemele informatice folosite de diferite agenții de transferuri monetare din Marea Britanie, Germania, Austria, Belgia, Norvegia, introducând astfel date nereale în sistemele informatice. Prin această activitate infracțională, cei în cauză ar fi obținut venituri ilicite de peste 800.000 de dolari. Întreaga acțiune este coordonată de procurorii DIICOT Craiova, cu sprijinul poliţiştilor de la crimă organizată din Craiova, Timişoara, Piteşti şi a celor din judeţele Olt şi Mehedinţi, împreună cu doi reprezentanți Europol.
Cu sprijinul autorităților judiciare franceze, au fost efectuate simultan percheziții și în Franța, unde unii dintre membrii grupării ar fi desfășurat acțiuni de skimming, în aria metropolitană Paris.
La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova urmează să fie conduse pentru audieri peste 100 de persoane, majoritatea beneficiare ale sumelor de bani transferate fraudulos prin instalarea programului informatic malware.

(Sebastian Dragomir)

De același autor

Related Articles