[FOTO/ VIDEO] Percheziţii la Universitatea din Reşiţa. Promovarea examenelor, condiţionată de mită

OraIMG_0658

Ora 15.30

Cadrele didactice implicate în dosar au fost duse la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin pentru audieri.

Ora 15.00

Şi lect. univ. dr. Mihai Vişan este vizat de ancheta procurorilor. Potrivit ultimelor informaţii, Irina Oriol a recunoscut că a luat bani de la un student.

IMG_0711

Ora 14.30

Profesorul Florin Franţ a fost adus şi el la sediul UEM.

Ora 13.00

Au fost ridicaţi mai mulţi saci cu documente, dar și unități de calculator.

Ora 12.30

La sediu a fost dusă şi Mihaela Martin, profesor de limba engleză, care potrivit uem.ro predă şi istoria construcţiei europene; etnoreligie şi istoria pedagogiei.

Ora 12.00

Președintele Senatului, Marian Mihăilă a fost dus la sediul universităţii.

Ora 11.30

Potrivit unor informaţii pe surse au loc percheziţii la locuinţa președintelui Senatului, Marian Mihăilă. Tot pe surse am aflat că profesorul Irina Oriol de la Facultatea de Științe Economice și Administrative a fost prinsă în timp ce lua mită de la un student. De percheziţii mai este vizat şi profesorul Florin Franţ. Vom reveni cu informaţii.

Ora 11.00

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie efectuează cercetări într-o cauză penală având ca obiect săvârşirea unor infracţiuni de abuz în serviciu, fals intelectual, luare de mită şi dare de mită săvârşite de către cadre didactice universitare şi studenţi, constând în condiţionarea promovării examenelor de primirea unor sume de bani, chiar şi în condiţiile în care studenţii nu se prezentau la examen, precum şi în tranzacţionarea unor lucrări de licenţă elaborate/susţinute în anii anteriori contra unor sume de bani percepute de la cursanţi cuprinse între 300 – 400 euro pe lucrare.

În cursul zilei de astăzi, pe baza autorizaţiilor emise de Tribunalul Bucureşti, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, sprijiniţi de lucrători ai Brigăzii Speciale de Intervenţie „Vlad Ţepeş” a Jandarmeriei, sub coordonarea procurorilor, efectuează percheziţii în 18 locaţii din judeţele Caraş-Severin şi Timiş, fiind vizate instituţii publice de învăţământ, precum şi locuinţele unora dintre persoanele care fac obiectul cercetării.

Ora 10.00

Procurorii Direcției Generale Anticorupție însoțiți de Brigada Specială a Jandarmeriei Române efectuează percheziţii la Universitatea “Eftimie Murgu” din municipiul Reşiţa, la corpurile “A” şi “C” ale instituţiei. În ultimul menţionat este sediul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administrative. Sunt verificate şi cabinetele mai multor profesori. Vom reveni cu informaţii. (Daniel Babun)

Cele mai citite

Related Articles