Mascații au confiscat azi „un camion” de țigări de contrabandă

contrabandaPercheziţii în această dimineaţă pentru capturarea unei reţele specializate în contrabandă cu ţigări.  Poliţiştii au descins la 23 de locaţii din judeţele Timiş, Arad şi Maramureş, fiind emise mandate de aducere pentru 17 persoane. Oamenii legii  au descoperit, în mai multe depozite ilegale ale reţelei, cantităţi impresionante de ţigări, Până acum, cea mai mare cantitate a fost găsită la Beregsăul Mare – peste 200 de baxuri de ţigări aduse din Serbia, într-o locaţie din Arad fiind găsite alte 103 baxuri. De asemenea, peste 60 de baxuri au fost descoperite, până acum în două locaţii din Timişoara.
Ancheta DIICOT a scos la iveală că gruparea aducea ţigări din Ucraina care apoi erau transportate în vestul ţării şi vândute pe piaţa neagră. De asemenea, reţeaua se aproviziona cu ţigări şi din Serbia. În urma monitorizării activităţii suspecţilor, au fost interceptate mai multe transporturi de tutun de contrabandă, ultima oară fiind capturate, la Caransebeş, două microbuze încărcate cu 32 de baxuri de ţigări. În total anchetatorii au confiscat în timpul acţiunii aproape 60 de baxuri. Prejudiciul este de 600.000 lei.

În comunicatul trimis de biroul de presă al D.I.I.C.O.T. se menţionează: „La data de 21 mai a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara au efectuat 24 de percheziţii domiciliare, dintre care 15 pe raza judeţului Timiş, 2 în judeţul Arad şi 6 în Maramureş, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în contrabandă cu ţigarete. Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul poliţiştilor de la B.C.C.O. Oradea, B.C.C.O. Cluj – Napoca, I.P.J. Timiş şi jandarmilor din cadrul Grupării Mobile Timişoara.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost ridicate în vederea confiscării aproximativ 4.000.000 de ţigarete de contrabandă şi suma de 19.000 de euro.

Din cercetări a reieşit că, începând cu anul jumătatea anului 2013, membrii grupării infracţionale ar fi procurat ţigarete de pe raza judeţelor Maramureş şi Arad, introduse pe teritoriul României din Ucraina şi Serbia, în mod fraudulos, şi le-ar fi comercializat în judeţele Timiş, Mehedinţi şi Dolj. Pe parcursul cercetărilor, au fost indisponibilizate 550.000 de ţigarete, în valoare de 600.000 de lei.

Au fost puse în executare 20 de mandate de aducere, persoanele identificate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timişoara, pentru audieri.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R. şi DIPI.

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]https://www.youtube.com/watch?v=e9fDdRbzBJY[/youtube]

De același autor

Related Articles