Primarul comunei Prunișor, reținut pentru 24 de ore

Descindere-mascati-Borsa_00

4 iunie 2014

Primarul comunei Prunişor din judeţul Mehedinţi, Nandi Covlea, a fost reţinut, într-un dosar de evaziune fiscală, spălare de bani şi înşelăciune. Alături de primar au mai fost reţinute alte trei persoane. Cei 4 ar fi emis şi înregistat în evidenţa contabilă a unor firme facturi fictive în urma cărora au prejudiciat bugetul de stat cu 6 milioane de lei. Conform unui comunicat de presă al DIICOT, aceştia urmează să fie prezentaţi, astăzi, Tribunalul Mehedinţi, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

3 iunie 2014

Poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate, sub coordonarea DIICOT au desfăşurat în această dimineaţă 25 de percheziţii în judeţele Mehedinţi, Timiş şi Gorj la locuinţele unor persoane suspectate de evaziune fiscală. Cele mai multe descinderi au avut loc în localitatea mehedinţeană Strehaia, dar au fost verificate şi locuinţele unor persoane din Jebel, Cireşu şi Prunişor. În acest dosar de evaziune fiscală prejudiciu creat statului este de peste două milioane de euro. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, mai mulţi cetăţeni de etnie romă din Strehaia emiteau facturi false către administratori ai unor firme, după care le înregistrau în contabilitate pentru a-şi diminua veniturile impozabile. Ulterior, banii erau returnaţi, mai puţin comisionul celor care emiteau documentele.

Fostul primar al comunei Criciova, Petru Rosoca, este cercetat de oamenii legii într-un dosar de evaziune fiscală instrumentat de D.I.I.C.O.T Mehedinţi. Petru Rosoca, demisionat anul trecut, a fost ridicat în această dimineață de la domiciliul său din satul Cireşu şi condus la Drobeta Turnu Severin pentru declaraţii. Conform corespondentului nostru Ion Moldovan, oamenii legii au percheziționat casa fostului primar, în încercarea de a găsi documente care să certifice implicarea acestuia în afacerile cu facturi false.

(Sebastian Dragomir)

De același autor

Related Articles