[VIDEO] Percheziții la traficanți de droguri din Caransebeș. Opt persoane au fost duse la audieri

În această dimineață, polițiști de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – B.T. Caraș-Severin, au efectuat 8 percheziții domiciliare, în municipiul Caransebeș, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc.

La adresele percheziționate au fost descoperite și ridicate droguri de risc, obiecte folosite la mărunțirea și pregătirea drogurilor pentru vânzare, obiecte folosite la consumul de droguri, 2 culturi in-door de plante de cannabis, în diferite faze de creștere, formate din peste 100 de ghivece, instalații artizanale folosite la cultivarea drogurilor, telefoane mobile și diverse înscrisuri.

8 bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 32 de ani, vor fi conduși la sediul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Caraș-Severin, pe numele acestora fiind emise mandate de aducere.

Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat faptul că, începând cu anul 2017, cele 8 persoane ar fi comercializat droguri de risc.

Drogurile ar fi fost achiziționate de la diferite surse din Timișoara și revândute către persoane din zona Caransebeș, în schimbul unor sume începând de la 50 de lei/gram.

Acțiunile au beneficiat de suportul tehnic și de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și Unității Centrale de Analiză a Informațiilor din cadrul Poliției Române.

La activitățile de astăzi au participat polițiști de la Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin, luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale și jandarmi din Caraș-Severin.

***

Procurorii DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară efectuează 386 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi 28 de judeţe, în cadrul unor ample acţiuni ce vizează destructurarea unor grupări infracţionale de criminalitate organizată.

Potrivit unui anunţ al DIICOT, în contextul epidemiologic actual, au revenit în ţară lideri importanţi ai unor grupări care acţionau în străinătate.

Percheziţiile se derulează concomitent în Bucureşti şi pe raza judeţelor Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ, Galaţi, Vrancea, Covasna, Braşov, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Constanţa, Călăraşi, Ilfov, Teleorman, Argeş, Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea, Alba, Caraş-Severin, Timişoara, Arad, Bihor, Satu Mare, Cluj şi Bistriţa Năsăud.

Acţiunile procurorilor DIICOT şi Poliţiei Române, declanşate la nivel naţional, sunt rezultatul investigaţiilor derulate în 24 de cauze penale instrumentate de către 21 de structuri teritoriale ale DIICOT şi Structura Centrală. Ele vizează destructurarea mai multor grupări infracţionale implicate în majoritatea formelor de criminalitate organizată, respectiv trafic de droguri de risc şi de mare risc, trafic de persoane, proxenetism, trafic de migranţi, camătă, criminalitate informatică, evaziune fiscală, spălare de bani, contrabandă, trafic de migranţi, înşelăciune sau şantaj. AGERPRES

De același autor

Related Articles