Percheziţii ale procurorilor DIICOT Timişoara, în Arad, la o firmă care se ocupă cu importul de deşeuri

În urma activităților desfășurate la data de 1 octombrie 2023, de către polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara, la data de 16 aprilie 2024, au fost puse în executare 7 mandate de percheziție domiciliară, în județul Arad, într-un dosar privind săvârşirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și contrabandă calificată.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2021, în zona de vest a ţării (judeţele Timiş, Arad, Bihor şi Hunedoara), precum şi în municipiul Bucureşti, mai multe persoane s-ar fi constituit într-un grup infracţional organizat, specializat în introducerea fără drept în ţară de deșeuri provenite din spaţiul intracomunitar, în scopul obţinerii de beneficii financiare substanțiale”, se arată în comunicatul de presă.

Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara.

Activitățile sunt realizate cu sprijinul specialiștilor din cadrul A.N.A.F. și comisarilor Gărzii Naționale de Mediu.

Acțiunea beneficiază de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Timișoara. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română și Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, transmite Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

Cele mai citite

Related Articles