Pentru al treilea an consecutiv, Ocolul Silvic Băile Herculane nu vinde pomi de Crăciun!

Pentru al treilea an consecutiv Ocolul Silvic din Băile Herculane nu va pune în vânzare pomi de Crăciun pentru localnicii orașului de pe Valea Cernei care doresc să păstreze această tradiție!

Este al treilea an în care Ocolul nu vinde pomi de Crăciun, dar ne bucurăm pentru că a mai trecut un an și se apropie perioada când vom avea disponibilitate la pomii de Crăciun, pentru care am realizat o cultură specializată și sperăm că în 2-3 ani vor ajunge la maturitatea necesară pentru a fi recoltați ca și pomi de Crăciun! În perioada sărbătorilor de iarnă, Direcția Silvică se va afla în piețe, în date prestabilite, pe care vi le vom pune la dispoziție! Din cunoștințele mele, anul trecut localnicii din Băile Herculane s-au orientat către marile market-uri din Turnu Severin și nu a fost om care să nu-și găsească brad! Vreau să vă spun, ca să fie clar pentru toată lumea, nici personalul silvic angajat al Ocolului Silvic din Băile Herculane nu va beneficia de pom de Crăciun, pentru că nu avem niciun pom de Crăciun de recoltat!, ne-a precizat ing. Grigore Bardac – șeful Ocolului Silvic Băile Herculane.

De la sistarea pomilor de Crăciun la nivelul ocolului silvic din orașul de pe Valea Cernei, se simte și un efect benefic asupra pădurilor din zonă! Aș putea să vă spun că se simte acest efect, cel puțin la nivel de arborete tinere, unde bradul se găsește în amestec cu fagul – bineînțeles, într-o proporție mai mică – imaginea de la baza versantului, atunci când privim arboretul în întregimea sa, este foarte frumoasă, atunci când vedem niște brăduți frumoși , regenerați natural și dezvoltându-se în inima muntelui, într-un ritm foarte frumos! Este o iimagine frumoasă și tocmai de aceea, ca să nu stricăm imaginea în viitor prin tăierea pomilor de Crăciun, am luat măsura înființării unor culturi specializate de pomi de iarnă, ca să nu mai afectăm arboretele tinere!, ne precizează șeful silvicultorilor de pe Valea Cernei – ing. Grigore Bardac.

Paul-Sever SMADU