[AUDIO]Pensionarii cărășeni trebuie să vină la Reșița pentru orice document

IMG_0992

Pensionarii din Caraș-Severin sunt puși pe drumuri, deoarece în județ nu mai există nicio agenție locală a Casei Județene de Pensii. Pentru depunerea oricărui document aceștia trebuie să se deplaseze până la sediul din Reșița al Casei județene. Problemele sunt diverse și oamenii trebuie să le rezolve, chiar dacă vin cu microbuzul, încă din zori și trebuie să stea la rând, unii dintre aceștia bolnavi. Unele persoane au venit ieri la Reșița tocmai din zona Oraviței pentru a obține ajutorul de înmormântare. Unii erau pentru a treia oară, deoarece au fost neclarități cu documentele incluse în dosar.

Prefectul județului Caraș-Severin, Nicolae Miu Ciobanu ia cerut zilele trecute, explicații directorului executiv al Casei județene de Pensii, Dorin Brăilă pentru această situație. Principalul motiv se referă la faptul că nu există o conexiune la sistemul integrat de înregistrare și calculare a pensiilor și că aceasta nu depinde de filiala județeană, ci de Casa Națională de Pensii Publice, a concluzionat Dorin Brăilă.

Așadar pensionarii din Caraș-Severin sunt așteptați la Reșița la sediul Casei județene de Pensii, unde ghișeele sunt deschise de luni până joi, de la ora 8-14 și vineri de la ora 8 la 12.

Cristina Corocan

1 COMENTARIU

  1. S-a ajuns la aceasta situatie deoarece conducerea Casei Judetene de Pensii CS nu s-a implicat in rezolvarea problemelor cu punctele de lucru din judet si decizia de inchidere a punctelor de lucru este o decizie luata in judet, nu la Bucuresti. lor le este mai usor sa stranga toti pensionarii la Resita, decat sa mai aibe in grija si puncte de lucru. Judetul timis de exempu are 6 puncte de lucru si o Casa Locala de Pensii la Lugoj, iar judetul Hunedoara are o Casa Locala de Pensii la Petrosani si inca 3 puncte de lucru, iar exemplele pot continua. daca era o decizie luata la Bucuresti atunci erau inchise toate punctele de lucru din tara, nu doar cele din CS.

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles