Foto Parintele Arsenie Boca

Sâmbătă, 13 iunie 20015, ora 11.30

Mormântul parintelui Arsenie Boca, de la Mănăstirea Prislop, judeţul Hunedoara, va fi protejat de o construcţie din lemn sub forma unui baldachin, porţile acestuia urmând sa fie închise pe timpul nopţii, a declarat sâmbătă, pentru AGERPREŞ purtatorul de cuvânt al Episcopiei Devei si Hunedoarei, părintele Gabriel Miricescu.

El a spus ca este ‘regretabil’ gestul barbatului care a profanat mormântul parintelui Arsenie Boca, săpând o groapă adâncă de o jumatate de metru şi lungă de doi metri.

‘Este regretabil ca se întâmpla lucruri de felul acesta. Cu siguranta, cine are evlavie la parintele Arsenie nu ar trebui sa se poarte în felul acesta. Ar trebui sa ne purtam cu buna cuviinta la mormântul parintelui Arsenie, suntem într-un loc sfânţ un loc special. Nu întâmplator vin atâtia oameni sa se închine la mormântul parintelui Arsenie. Oamenii acestia sunt mânati de o anumita traire launtrica si sigur se manifesta ca atare’, a spus parintele Miricescu, mentionând ca incidentul de la mormânt este un caz izolat.

Reprezentantul Episcopiei Devei si Hunedoarei a explicat ca fapta barbatului din Maramures s-a produs într-un timp scurţ de un sfert de ora, acesta fiind surprinş în timpul rondului obisnuit efectuat vineri noaptea, de personalul care are grija de Manastirea Prislop si, impliciţ de mormântul parintelui Arsenie Boca.

Purtatorul de cuvânt a mai spus ca, în urma cu câteva luni, s-a luat decizia ca locul în care se afla mormântul parintelui Arsenie Boca sa fie protejat cu o constructie din lemn, realizata sub forma unui baldachin.

‘Peste zi va fi deschis pelerinilor care vin la manastire si doresc sa mearga la mormântul parintelui Arsenie Boca, dar noaptea se va închide. Va fi o constructie din lemn care se va încadra în peisaj’, a explicat parintele Gabriel Miricescu. ‘Speram sa nu se mai întâmple astfel de cazuri, oamenii sa vina cu dragoste si sa aiba un comportament adecvat atunci când se apropie de o sfânta manastire. Sa lasam ale noastre la poarta si sa încercam sa ne încarcam duhovniceste’, a conchis reprezentantul Episcopiei Devei si Hunedoarei.

……………….

13 iunie 20015, ora 8.00

Un maramureșean a făcut noaptea trecută un pelerinaj penal la mormântul părintelui Arsenie Boca, din judeţul Hunedoara. Bărbatul a fost surprins de personalul Mănăstirii Prislop în timp ce săpa o groapă pe suprafața mormântului. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara, subcomisar Bogdan Niţu, spune că fapta a fost comisă în jurul orei 23.00. „Poliția Orașului Hațeg a fost sesizată de personalul Mănăstirii Prislop cu privire la faptul că un bărbat a fost surprins în timp ce săpa la mormântul părintelui Arsenie Boca, din interiorul Mănăstirii. Polițiștii care s-au deplasat la fața locului au constat că cele sesizate se confirmă, pe suprafața mormântului fiind săpată o groapă cu dimensiunile de aproximativ 240/100 cm, și o adâncime de 50 de cm. În urma activităților întreprinse, polițiștii au stabilit că suspect de comiterea faptei este un bărbat în vârstă de 45 de ani, din județul Maramureș”, a declarat Niţu.

Polițiștii i-au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de profanare de morminte, iar sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Hațeg se efectuează verificări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a fost comisă fapta.

(Sebastian Dragomir)