Pelerinaj jubiliar la Bazilica Maria Radna: 500 de ani de la edificarea lăcaşului de cult

Cu ocazia sărbătorii Ridicării Fericitei Fecioare Maria cu trupul şi cu sufletul la Cer, sâmbătă, 15 august în Bazilica Maria Radna, începând cu ora 11.00 Excelența Sa Iosif Csaba Pál – episcop diecezan de Timișoara va celebra o Sf. Liturgie pontificală, iar omilia va fi rostită în trei limbi de parohul de Recaş, părintele Anton Butnaru.

În cadrul acestei Sf. Liturghii va fi marcat și jubileul de 500 de ani de la ridicarea primei biserici în viile Radnei, pe locul actualului lăcaș de cult, respectiv consacrarea în 1820, de către arhiepiscopul-primat de Esztergom, Alexander Rudnay, care proaspăt numit, aflându-se în drum dinspre Alba Iulia (până atunci el fiind episcop în dieceza Transilvaniei) spre Strigoniu, a primit la Radna pallium-ul mitropolitan din partea episcopului de Cenad Ladislau Köszeghy. Cu această ocazie, noul arhiepiscop-primat a consacrat bazilica.

În cadrul jubileului, Episcopia Romano-Catolică de Timișoara în colaborare cu Asociația Filatelică Timiș au realizat un plic filatelic comemorativ de prima zi, cu ștampilă specială aprobată de Compania Naţională Poșta Română cu care va fi obliterată vineri, 14 august întreaga corespondență care va fi expediată din Radna.

De același autor

Related Articles