Pavel-Verindeanu

După ce, din ordinul prefectului de Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, Pavel Verindeanu a fost suspendat din funcţia de primar al comunei Prigor din cauză că a fost reţinut şi arestat preventiv pentru luare de mită anul trecut, prin decizie judecătorească acesta s-a întors în funcţia de edil şef al comunei.

Pavel Verindeanu a recunoscut că în luna octombrie 2013 a primit mită 2.000 de euro din cei 4.500 pe care i-a pretins de la un denunţător pentru concesionarea unui teren agricol, fără să ceară vreo probă în apărarea sa. Astfel a beneficiat de reduceri în pedeapsă, instanţa condamnându-l  pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă la un an şi patru luni de închisoare.

Fiind vorba de o condamnare sub pragul de doi ani, instanţa a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei cu închisoarea. Ca urmare a acestei suspendări şi celelalte restricţii care veneau cu starea de arest au fost anulate, inclusiv aceea de exercitare a funcţiei de primar al comunei Prigor, până la soluţionarea definitivă a procesului.

Potrivit contabilului din cadrul Primăriei Prigor, Ion Rotariu, Pavel Verindeanu se află în acest moment în concediu, urmând ca după încheierea acestuia să îşi continue mandatul de primar.