Patru noi materii opţionale pentru elevi

elevi clasa

Ministerul Educației a aprobat programele școlare pentru patru noi discipline opționale, pe care elevii din ciclul primar și liceal le vor studia din anul școlar următor.
Începând cu anul școlar 2015-2016, elevii vor participa la una dintre disciplinele opționale „Joc și mișcare”, „Educație pentru prevenirea riscului rutier”, „Educație pentru dezvoltare” sau „Educație pentru drepturile de proprietate intelectuală”.
Prin intermediul opționalului de „Joc și mișcare”, elevii din clasele I si a II-a vor fi influențați pozitiv, privind dezvoltarea cognitivă și socio-afectivă, iar în cazul opționalului de „Educație pentru prevenirea riscului rutier”, elevii din clasele I-IV vor învăța să recunoască polițiștii rutieri, locurile de joacă sigure, locurile destinate plimbării cu bicicleta, regulile minimale de circulație în siguranță și cele necesare transportului în comun.
Materia opțională de „Educație pentru dezvoltare” se adresează elevilor de liceu, care vor dobândi în urma parcurgerii acestor cursuri, valorile de justiție socială, solidaritate, responsabilitate socială sau relaționare pozitivă față de cei din jur.
De asemenea, liceenii vor participa opțional, de anul viitor, la disciplina „Educație pentru drepturile de proprietate intelectuală”, în cadrul căreia vor studia problematica drepturilor de proprietate intelectuală.

(Daniela Tudor)

De același autor

Related Articles