Foc-Verendin

Un incendiu de proporţii a cuprins la sfârşitul săptămânii trecute satul Verendin, aparţinător de comuna Luncaviţa. Focul a izbucnit cel mai probabil de la un scurt circuit şi a cuprins 4 case şi mai multe anexe, provocând pagube însemnate. Locotenent colonel Aurelian Miloş de la Serviciul de Prevenire al Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Semenic, spune că focul putea fi stins mult mai repede dacă cetăţenii nu ar fi avut materiale combustibile în podul caselor. „Una din cauzele principale ale acestui mare incendiu este faptul că cetăţenii nu respectă regulile de prevenire şi de stingere a incendiilor. În plus, membrii compartimentului de prevenire din cadrul Serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă îşi fac treaba mai mult sau mai puţin serios. Teoretic, aceştia ar trebui să verifice periodic gospodăriile cetăţeneşti şi să vadă dacă sunt respectate normele legale”, a declarat în emisiunea „Oameni MAI aproape de tine”, Aurelian Miloş.

Conform legii, este interzisă depozitarea de materiale lemnoase, furaje sau alte materiale combustibile sau inflamabile (butelii, bidoane cu produse potroliere) în podurile locuinţelor.

Pentru stingerea incendiului de la Verendin au acţionat cu o motopompă pompierii voluntari din Luncaviţa şi 3 autospeciale ale pompierilor militari din Caransebeş şi Reşiţa. Maşinile au fost realimentate dintr-un râu din apropiere, întrucât apa de la reţeaua de hidranţi nu avea presiunea necesară, a mai spus reprezentantul ISU Semenic.

Aurelian Milos

(Sebastian Dragomir)