Pasionații de mașini istorice, invitați la Retroroute Reşiţa-Caraşova

Asociaţia Retromobil Caraş-Severin în parteneriat cu Primăria Reşiţa organizează sâmbătă, 2 septembrie cea de-a doua ediţie a evenimentului dedicat prezentării automobilelor istorice din ţară şi de peste hotare, dar şi de promovare a culturii comunităţilor etnice din judeţ.

Preşedintele asociaţiei organizatoare, Andrei Rotariu a declarat pentru Radio Reşiţa:

Este vorba de cea de-a doua ediție. Este o manifestare a Retromobil Caraș-Severin care urmărește să descopere toate comunitățile etnice din Banat.

La prima ediție am fost pe Clisura Dunării, unde am vizitat comunitatea sârbă. La a doua ediția ne vom deplasa din centrul de reședință al județului spre Carașova, unde vom descoperi comunitatea croată.

În Reșița se vor aduna participanții. Vom avea o expoziție cu intrare liberă în centrul Reșiței între orele 10.00 și 11.00, urmată de expoziția de vehicule istorice, urmând ca de la ora 13.30 să ne deplasăm într-un raid, adică o plimbare spre Carașova, unde vom poposi peste noapte și vom descoperi obiceiuri, tradiții ale comunității croate.

Acest lucru înseamnă că și în Carașova, în centrul comunei, vor fi expuse vehiculele istorice începând cu orele 14.00 până aproximativ la 17.00. Avem participanţi din Slovenia, din Macedonia, din Serbia, din Austria, precum și colegii noștri din județele limitrofe și nu numai. Avem vehicule de fabricație românească până la cele mai ciudate vehiculede fabricație străină. 

Și pe lângă expoziția de autovehicule vom vizita Muzeul tradițional croat ce aparține Uniunii Croaților din România, unde va avea loc o degustare de bucate tradiâionale, iar participarea publicului este bineînțeles liberă„.

Foto/ Video: Radio Reșița

Cele mai citite

Related Articles