Parcul Național Domogled-Valea Cernei și-a adus, la prima ediție, GOȘTI LA GIVAN!

Producători agricoli și meșteșugari din comunitățile locale situate pe raza Parcului Național Domogled-Valea Cernei se întâlnesc la acest sfârșit de săptămână la Centrul de vizitare al Parcului, în cadrul primei ediții a manifestării GOȘTI LA GIVAN, al cărei obiectiv este tocmai scoaterii din anonimat a acestor activități. Standurile sunt amenajate în holul de la intrarea în Centrul de vizitare, iar la sala de la etajul clădirii se desfășoară manifestările culturale.

Prima zi a manifestării, care a început astăzi, a adus un număr redus de participanți, singurii prezenți fiind producătorii din Cornereva, zona Olteniei fiind reprezentată, însă, de Ansamblul de obiceiuri populare TISMANA din jud. Gorj, care a încântat publicul prin programul susținut!

Nu au lipsit meșteșugurile populare, fiind reprezentanții meșterii în prelucrarea pieilor, dar și ai produselor de artizanat, care le-au explicat vizitatorilor cum se realizează aceste obiecte foarte frumoase, dar care își găsesc mai greu cumpărătorii!

Pe durata manifestărilor, sunt expuse o serie de costume populare tradiționale specifice comunităților de pe raza Parcului Național Domogled-Valea Cernei, din cele trei județe pe care Parcul le acoperă : Caraș-Severin, Mehedinți și Gorj! De asemenea, oaspeții manifestării pot vedea practic confecționarea acestor costume, în prezentarea Despinei Bălteanu și Veronica Cristescu!

Manifestarea nu a dus lipsă de vizitatori, atât localnicii, dar mai ales turiștii trecând în număr mare pragul Centrului de vizitare, pentru a se bucura de programul manifestărilor!

Acțiunile din cadrul acestei manifestări vor continua duminică, 16.00 februarie, localnicii și turiștii fiind așteptați de organizatori între oreșe 11.00 și 16.00 la Centrul de vizitare al Parcului Național Domogled-Valea Cernei.

Paul-Sever SMADU

De același autor

Related Articles